מחקר סביבתי וגלובלי של מערכות מימיות
חוקרים מבר-אילן המתמחים בפיזיקה, בגיאוכימיה ובמדעי החיים בודקים סביבות ימיות במחקרים גנטיים ופיזיולוגיים, מאפיינים בתי גידול ומנתחים מערכות אקולוגיות על בסיס מערכתי רחב.
קרא עוד
חוקרים מבר-אילן המתמחים בפיזיקה, בגיאוכימיה ובמדעי החיים בודקים סביבות ימיות במחקרים גנטיים ופיזיולוגיים, מאפיינים בתי גידול ומנתחים מערכות אקולוגיות על בסיס מערכתי רחב.
חוקרי המדעים הקוגניטיביים בבר-אילן מתארים את יכולות הייצוג והחישוב של מוח האדם ואת בסיסיהן התפקודיים במבנים עצביים. מרכישת שפה והשימוש בה ועד התפתחות תינוקות, פגיעות מוחיות ו-PTSD, חוקרי בר-אילן חושפים את תעלומותיו העצביות של המוח.
חוקרי מערכות בבר-אילן מפענחים את "עקרונות העיצוב" של רשתות ביולוגיות ומיישמים טכניקות ניסוי ומחשוב חדשות לחקר מחלות, ליצירת טכנולוגיות חדשות ולהתקנת שיטות חדשות ליצירת מודלים לפעילות רשתית.
מומחי הביופיזיקה של בר-אילן מאפיינים את הכוחות השולטים באיתות ביולוגי ואת התנהגויותיהם של חלבונים יחידים. מעבדות בר-אילן הן חלוצות בפיתוח כלים חשובים לתצפית, למדידה ולמניפולציה בדינמיקה על בסיס ביולוגי.
מדעני בר-אילן עוסקים בפיתוח חלוצי של טכנולוגיות חדשות לזיהוי אותות ולהעברתם, יוצרים חומרים ורכיבים אופטיים חדישים להתקני הדור הבא ומנסחים מודלים שוברי פרדיגמה למיטוב תמסורת אותות מאובטחת.
המכון לננוטכנולוגיה ולחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן הינו מוביל עולמי בחידושים מבוססי-ננו בתחומי האנרגיה, הכימיה ה"ירוקה", המחשבים, התקשורת והרפואה. זהו המרכז השופע ביותר בישראל לתגליות מבוססות-ננו.
חוקרי בר-אילן בתחום מדעי המחשב הם בעלי שם עולמי וידועים כמומחים בבינה מלאכותית, ברובוטיקה, באימות, באבטחת מחשבים ובעיבוד שפה טבעית.
מדעני בר-אילן חוקרים מחלות ניוון עצבי ברמה המולקולרית, התאית והרשתית, מפתחים פרוטוקולים של תאי גזע לטיפול בנזק לעצבים ומפענחים את ה"קודים" העצביים שמאחורי דברים רבים ושונים, מ-ADHA ועד התמכרות לסמים.
מדעני בר-אילן השיגו את המקום השלישי בעולם במספר ציטוטים למאמר במדע החומרים, ועד כה עלה בידם ליצור: ננו-חלקיקים למלחמה בסרטן; טיפולי פני שטח לתכנית החלל; וחומרים חדשים, מבוססי ננו-טכנולוגיה, לסוללות ולאיסוף אנרגיית שמש.
מומחים בעלי שם עולמי בבר-אילן, בתחומי הבקטריולוגיה, הווירולוגיה והפרזיטולוגיה, מאפיינים יחסי גומלין על בסיס גנטי ומגבשים אסטרטגיות ריפוי חדשות להדברת מחלות מידבקות.
מומחי בר-אילן בפיזיקה, בכימיה פיזיקלית ובהנדסת חשמל מאפיינים את יחסי הגומלין הבסיסיים בין אור לבין מעגלים ננו-אופטיים, ובה בעת משכללים את התיאוריות כדי להופכן ל"תוכניות-אב" להתקנים הפוטוניים המהירים ביותר ולטכנולוגיות האופטיות של המחר.
המשאב אליו אתה מנסה להגיע ניתן לגשת מתוך רשת אוניברסיטת בר אילן בלבד